CATALOG PIESE AUTO
Selecteaza masina
cauta cod sau denumire
Produse universale
PRODUSE ORIGINALE
Produse promotionale

 

Condiţii contractuale

 

Capitolul 1. Definiții

 

Prezentul regulament se va aplica tuturor vânzărilor de bunuri și servicii oferit de SC ADRIA SRL, prin intermediul magazinului virtual www.adria-online.ro, modificările pot fi făcute numai cu acordul expres, scris al ambelor părți.

Index de termeni:

Cumpărător– persoană fizică, companie sau altă entitate juridică care emite o Comandă.

Vânzător- societatea comercială ADRIA SRL, având sediul social Suceava, str. Gheorghe Doja nr. 119 A, judeţul Suceava, înregistrare la Registrul Comerţului: J33/678/1991, CIF RO718613.

Bunuri și Servicii- orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.

Comanda- un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Serviciile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și Servicii și să facă plata acestora.

Contract - o Comandă confirmată de către Vânzător.

 

Capitolul 2. Documente


Vânzătorul, acceptă ca formă de comunicare telefonul sau email-ul. Odată cu lansarea de către Cumpărător, a unei comenzi electronice (e-mail) sau telefonic, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefon sau e-mail).

Comanda are în componență:

        a. comanda (cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice;

        b. specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul);

        c. termeni și condiții.

Odată cu confirmarea comenzii de către Vânzător, acest lucru va implica acceptarea completă a termenilor Comenzii.

Acceptarea comenzii de către Vânzător este finalizată atunci când există un e-mail de confirmare din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a fi necesară o confirmare de primire din partea Cumpărătorului. Dacă o comandă nu este confirmată printr-un email, aceasta nu are valoare de Contract. Odată cu confirmarea Comenzii de către Vânzător intră în vigoare și prezentul Contract. Confirmarea se face pe e-mail (electronic). La baza contractului încheiat vor sta Termenii și Condițiile de vânzare generale, în completare va fi Certificatul de garanție emis de către Vânzător sau furnizorii acestuia.

 

Capitolul 3. Obligațiile vânzătorului


             a. Comunicarea dintre Cilent și Vânzător poate fi făcută telefonic sau prin          e-mail. Datele de contact se afla la secțiunea „Contact”. În cazul în care sunt păreri sau adresări ce conțin limbaj neadecvat sau înjurii, acestea vor fi ingnorate sau excluse. Vânzătorul are libertatea de gestionare a informaţiilor primite prin intermediul site-ului www.adria-online.ro, fără a fi nevoit să aducă justificări pentru acest lucru.

b. Toate informațiile prezentate pe site-ul Vânzătorului, au caracter informativ și pot fi modificate de Vânzător, fără o anunțare prealabilă a clienților. Dacă, în urma comenzii Dvs. anumite piese care totuşi apar ca prețîn site, nu sunt livrabile, vă vom anunța de indisponibilitatea lor și vă vom oferi alte repere echivalente, acolo unde există. Există și posibiltatea să afișăm anumite repere cu prețși acestea să nu mai fie disponibile la furnizorii noștri. Uneori, descrierile produselor nu sunt însoțite de fotografii sau pot fi incomplete. Vânzătorul depune eforturi de a prezenta informațiile cele mai importante și concludente, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat de către Cumpărător.

 

Capitolul 4. Subcontractare

 

Vânzătorul poate subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea Cumpărătorului, nefiind necesar acordul Cumpărătorului. Vânzătorul este responsabil față de Cumpărător pentru toate obligațiile Cumpărătorului.

 

Capitolul 5. Proprietate intelectuală

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice (media sau pe internet), nici una dintre informările primite de la Vânzător.

 

Capitolul 6. Confidențialitate

 

Toate informațiile furnizate de Cumpărător Vânzătorului, rămân în proprietatea Vânzătorului. Ele se pot utiliza numai pentru executarea contractului și pot fi făcute cunoscute numai cu acceptul scris al Vânzătorului și după obținerea unui angajament de confidențialitate din partea celui care le primește. Cumpărătorul nu va face nici o declarație publică, comunicat sau alt mod de dezvăluire către terți cu privire la   comandă, fără consimțământul prealabil scris al Vânzătorului. Datele clienților nu pot fi furnizate altor parti sau folosite. Conform conditiilor legale privînd privînd protectia datelor cu caracter personal, Vânzătorul nu va dezvalui fără autorizare nici o înformatie referitoare la Cumpărător. Pe baza conșimtamantului expres și neechivoc și numai în limitele legislatiei în vigoare, în scopul de a raspunde solicitarilor dumneavoastră prin oferirea de noi produse/servicii, este poșibil să oferim astfel de înformaţii către terţi (ex:furnizori de servicii de marketîng, alţi furnizori de servicii; agenţii de stat, guvernamentale sau asociaţii din domeniul așigurărilor, atunci când legislaţia specifică prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a produselor și serviciilor noastre).

Prin transmiterea de materiale sau înformaţii prin intermediul acestui site, oferiţi Vânzătorului acces nerestricţionat și irevocabil la acestea, dreptul de a reproduce, utiliza, afişa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informaţii.

Sunteţi, de asemenea, de acord ca Vânzătorul să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-aţi trimis prin intermediul site-ului www.adria-online.ro. ADRIA SRL nu va constitui subiect de obligaţii referitoare la confidențialitatea informaţiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

 

Capitolul 7. Termene, penalităţi


În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare a Comenzii, Vânzătorul este obligat să anunţe Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării. În cazul în care Vânzătorul primeşte informaţii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta încadrandu-se în termen de 5 zile lucrătoare.

 

Capitolul 8. Facturare / plăţi


Preţul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru Bunurile și Serviciile livrate, obligaţia Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informaţiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Prețul și specificațiile postate pe site nu reprezintă nici un fel de obligație contractuală și pot fi schimbate fără nici o notificare în prealabil. Fotografiile produselor au caracter informativ. Pot exista diferențe între acestea și produsul respectiv.

În unele cazuri, respectiv când produsul comandat nu se află în stocurile furnizorilor noștri și produsul reprezintă o comandă specială, este necesară achitarea unui avans care poate fi între 30% și 100% din valoarea produsului. Vânzătorul va anunța Cumpărătorul despre acest fapt imediat după recepționarea comenzii. Avansul va fi achitat în baza unei facturi proforma de avans în unul din conturile Vânzătorului. Lansarea efectivă a comenzii se va face din momentul intrării avansului în contul Vânzătorului, moment din care se calculează termenul de livrare prezentat de către Vânzător în ofertă.

Acumulatorii se comercializeaza sub prevederile HG 1132/2008 (Distribuitorul va aplica o taxa de depozit de 10% din valoarea pretului de vanzare al unui acumulator auto, in cazul in care nu se preda o baterie sau un acumulator auto uzat).

 

Capitolul 9. Riscuri și responsabilităţi

 

În cazul în care Cumpărătorul alege varianta de livrare a produselor, Vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat către Cumpărător prin intermediul firmei Fan Courier. În afară de cazul în care este agreat de Vânzător și Cumpărător diferit, Vânzătorul se descarcă de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către societatea de curierat intern cu care Vânzătorul colaboreaza sau către reprezentantul Cumpărătorului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoţitoare. Vânzătorul va efectua livrarea Bunurilor și Serviciile pe teritoriul Romaniei.

 

Capitolul 10. Acceptare și reclamații

 

Acceptarea va fi făcută atunci când Bunurile și Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menţionate în Comandă.

În cazul în care Cumpărătorul descoperă că Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificaţiilor tehnice, atunci Vânzătorul va aduce la conformitate Produsele șiServiciile. Reclamațiile referitoare la neconcordanța dintre marfă și factură se acceptă numai dacă acestea au fost sesizate în scris, în maximum 24 ore de la livrare.

De asemenea, pentru produsele neconforme din vina Vânzătorului vândute și livrate de www.adria-online.ro (ADRIA SRL), Cumpărătorul beneficiază de returul produselor în 10 zile. În cazul în care se constată neconformități ale pieselor cu autovehiculul destinat datorită unor modificări ale acestuia după fabricație fără ca acest fapt să fie făcut cunoscut Vânzătorului, acesta din urmă se exonerează de orice vină.*

*Detalii privind garanția produselor sunt prezentate pe pagina RETUR, ca parte integrantă a Condii contractuale.

 

Capitolul 11. Garanţii

 

Toate produsele comercializate de către site-ul www.adria-online.ro, beneficiază de condiţii de garanție conforme legislaţiei în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate

de fiecare producător în parte. În cazul produselor vândute și livrate de www.adria-online.ro, certificatele de garanție fie sunt emise direct de producător, în cazul în care acesta are o reţea de service naţională, fie sunt emise de către www.adria-online.ro. Lipsa certificatului de garanție a produsuluitrebuie semnalată în maxim 24 ore de la recepţia mărfii pe adresă magazin2@autoadria.ro. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare.*

*Detalii privind garanția produselor sunt prezentate pe pagina GARANȚII, ca parte integrantă a Condii contractuale.

 

Capitolul 12. Transferul proprietăţii

 

Proprietatea asupra Bunurilor și Serviciilor va fi transferată la momentul efectuarii plaţii din partea Cumpărătorului în locaţia indicată în comandă (înţelegând prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta din urmă nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

 

Capitolul 13. Răspundere

 

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare tertă parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor și Serviciilor după livrare și în special pentru pierderea produselor. Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanţii și/sau partenerii săi de orice fel implicaţi în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

 

Capitolul 14. Forţă majoră

 

Nici una din părţi nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligaţiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forţă major. Forţa majoră este evenimentul imprevizibil, în afară controlului parţilor și care nu poate fi evitat.

 

Capitolul 15. Jurisdicţia

 

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între parţi se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluţionate de instanţele judecătoreşti române competente.

 

Capitolul 16. Prevederi diverse

 

Părţile în contract vor fi considerate contractanţi independenţi și nici uneia din parţi nu i se acordă dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligaţie pe seama sau în dauna celeilalte. Termenii și condiţiile din acest contract înlocuiesc alte înţelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Părţile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract și nu pot fi modificate sau schimbate decat prin întelegere scrisă semnată de ambele parţi.

 

Politica de confidenţialitate

 

Generalităţi

www.adria-online.ro va respecta și proteja intimitatea informaţiilor despre Dvs., oferite în cadrul site-ului în mod voluntar, de către Dvs.. Informaţiile individuale despre Dvs. nu sunt făcute publice către alte parţi fără a vă deţine consimţământul, asa cum este stipulat la această secţiune. Fiecare utilizator al www.adria-online.ro, înregistrat sau neînregistrat, trebuie să citeasca politica de confidenţialitate care guvernează acest site pentru a înţelege intenţiile noastre. www.adria-online.ro poate decide schimbarea propriei politici de confidenţialitate, fără notificarea sau acceptarea utilizatorilor, aceştia fiind direct responsabili pentru însușirea acestor modificări. Foloșirea în continuare a site-ului www.adria-online.ro, presupune acceptarea acestor modificări.

 

Ce date personale stocăm

Utilizatorilor care au întenţia de a se înregistra sau sunt înregistraţi pe site-ul www.adria-online.ro, li se cer mai multe date de identificare personală. Pentru persoane fizice – nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresă de email proprie și validă. Pentru persoane juridice - nume companie, cod fiscal, adresă, companie, numele și prenumele reprezentantului firmei, o adresă de email proprie și validă. În nici o secţiune vizibilă a site-ului www.adria-online.ro, nu vor apărea datele personale ale utilizatorilor, înregistraţi sau neînregistraţi. Utilizatorii înregistraţi vor avea acces la toate datele proprii, introduse în contul lor de client: persoane fizice – nume, prenume, adresă, număr de telefon, adresă de email proprie și validă; în cazul persoanelor juridice - nume companie, cod fiscal, adresă, companie, numele și prenumele reprezentantului firmei, o adresă de email proprie și validă. Accesul utilizatorului înregistrat la anumite secţiuni și informatii din cadrul www.adria-online.ro este protejat de o parolă. Nu dezvaluiţi nimănui această parolă. Nu comunicaţi această parolă persoanelor care vă cer acest lucru. La sfârșitul fiecărei seșiuni de utilizare a site-ului www.adria-online.ro vă sfătuim să vă deconectaţi din contul Dvs. de utilizator înregistrat. Reprezentanţii site-ului www.adria-online.ro și ai firmei care operează site-ul: ADRIA SRL, au acces la toate datele cu caracter personal furnizate de către utilizatorii înregistraţi. Înregistrarea pe Site presupune luarea la cunostinţă a drepturilor mai sus menţionate și acordul că datele personale să fie folosite de către www.adria-online.ro. Firma noastră va considera toate informaţiile primite de la Dvs. ca fiind strict confidenţiale și le va utiliza exclusiv pentru îndeplinirea obligaţiilor contractuale. Informaţiile privilegiate fac, în special, obiectul prevederilor aplicabile ale legii române, inclusiv ale articolului 244 și urmatoarele din legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, potrivit cărora utilizarea și în alte scopuri a informaţiilor (prin obtinerea de profituri pentru sine sau pentru terți) constituie infracţiune pedepsită de lege.
Orice utilizator înregistrat sau neînregistrat care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.adria-online.ro poate opta pentru ştergerea acesteea din baza noastră de date.
De asemenea, dacă utilizatorii nu mai doresc să primească newsletter-ul www.adria-online.ro, se pot dezabona AICI, sau utilizând link-ul din footer-ul newsletter-ului www.adria-online.ro.

 

Prelucrarea datelor personale

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulaţie a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, în privinţa acestui Site, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastra sunt administrate, în condiţii de siguranţă și numai pentru scopurile specificate, de către site-ul www.adria-online.ro. Scopul colectării datelor este: crearea unui cont activ pentru utilizarea serviciilor de promovare, publicitate online, reclamă, marketing. Orice Utilizator înregistrat sau neînregistrat, pe site-ul www.adria-online.ro,  care trimite date sau informaţii cu caracter personal către www.adria-online.ro, își manifestă acordul în mod expres și neechivoc pentru urmatoarele acţiuni: prelucrarea acestor date și informaţii personale în vederea efectuării de studii de piaţă sau transmiterii de materiale promoţionale specifice operaţiunilor de marketing direct; transferul datelor către partenerii contractuali ai www.adria-online.ro, furnizori de servicii și bunuri sau către organizaţii de cercetarea a pieței.
 

Legături către alte site-uri


Acest site poate avea legături (link-uri) cu alte site-uri sau resurse din Internet. www.adria-online.ro nu are nici un fel de control asupra informaţiilor oferite de aceste site-uri și de aceea sunteţi de acord că site-ul nostru nu va fi tras la răspundere pentru produsele, reclamele, materialele comercializate ori informaţiile găsite pe asemenea site-uri. Prin acceptarea termenilor și condiţiilor de navigare pe site-ul www.adria-online.ro (inclusiv a politicii de confidenţialitate) sunteţi de acord ca www.adria-online.ro, nu va fi responsabilă direct sau indirect pentru nici o pagubă sau pierdere suferită datorită conectării pe aceste site-uri. Nu putem garanta pentru conţinutul publicat în anumite secţiuni gasite în site-uri. Pentru orice problemă legată de vreunul dintre aceste site-uri vă rugăm să va adresăţi direct proprietarilor acestora. Aceste site-uri pot trimite propriile cookie-uri către utilizatori, colecta date sau solicita informaţii personale.
Ne concentrăm prin toate mijloacele să ferim utilizatorii înregistraţi sau neînregistraţi pe site-ul www.adria-online.ro de orice pierdere de date sau informaţii. Nu putem fi trași la răspundere însă dacă informaţiile v-au fost sustrase (furate), modificate, adăugate, şterse în mod premeditat sau nu de pe site-ul www.adria-online.ro din contul Dvs. de client. Nu suntem responsabili nici dacă adresă Dvs. de e-mail a fost sustrasă în condiţiile de mai sus, aţi primit spam-uri, atacuri phishing, backdoor sau atacuri de orice altă natură care vă pot afecta calculatorul personal sau reţeaua.

 

Notă: paginile GARANȚIE, RETUR, LIVRARE , CUM CUMPĂR se constituie în ANEXE la prezentul document și sunt parte integrantă a acestuia.