CATALOG PIESE AUTO
Selecteaza masina
cauta cod sau denumire
Produse universale
PRODUSE ORIGINALE
Produse promotionale

 

Garanția produselor

 

Produsele comercializate de SC ADRIA SRL sunt interschimbabile cu piesele originale conform cataloagelor și listelor editate de producători. Garanția se aplică în conformitate cu Legea 449/2003 privind vânzarea produselor și garanția asociată acestora și O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorului. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. În cazul produselor vândute și livrate de www.adria-online.ro, certificatele de garanție fie sunt emise direct de producător, în cazul în care acesta are o reţea de service naţională, fie sunt emise de către SC ADRIA SRL sau furnizorul acestuia.

 

Termenul de garanție acordat de SC ADRIA SRL se acordă pentru durata medie de utilizare a pieselor de folosintță îndelungată, conform specificațiilor tehnice ale producătorului, dar nu mai mult de 18 luni de la data înscrisă pe factura de vânzare.

 

Piesele de folosință îndelungată sunt: ambreiaje, arcuri, amortizoare, articulații planetare, elemente de caroserie, elemente de direcție, elemente de frână, semnalizatoare, stopuri, cabluri, pompe, radiatoare, tobe și țevi de eșapament, rulmenți, fișe de bujii, piese de electromotor și alternator, piese de motor în mișcare.

 

Nu se acorda termenul de 18 de luni la următoarele categorii de piese: filtre (de ulei, aer, combustibil), becuri, ștergătoare de parbriz, burdufe, bujii de aprindere și incandescente, garnituri metaloplastice și simeringuri, curele de transmisie și distribuție, elemente de aprindere, covorașe auto, tăvițe de portbagaj, produse de întreținere auto, toate acestea fiind considerate consumabile.

 

Termenul de garanție decurge de la data înscrisă pe factura de vânzare.

 

Produsele care prezintă în perioada de garanție defecte de material sau de fabricație, vor fi înlocuite cu altele noi, conform legii.

Garanția acoperă cel mult valoarea integrală a produsului reclamat.

 

Piesele care fac obiectul unei reclamații în garanție vor fi însoțite de următoarele documente:

 

·         copie dupa factura de achiziție de la SC ADRIA SRL, bonul sau chitanța cu care a fost cumpărată piesa;

·         dovada montării într-un service autorizat R.A.R (deviz de montaj) și documentele fiscale aferente;

·         notă de constatare emisă de către service-ul montator autorizat RAR prin care se constata și se descrie detaliat defecțiunea;

·         copie după certificatul de înmatriculare al autovehiculului;

·         piesa trebuie sa fie in ambalajul original și se va reambala așa încât etichetarea să nu fie făcută pe ambalajul original.

 

Indiferent de modalitatea de livrare, cumpărătorul are obligația de a verifica existența tuturor actelor aferente tranzacției, lipsa acestora generând neacordarea garanției. Recepția mărfurilor vândute se face la sediul cumpărătorului. Cumpărătorul se obligă la preluarea mărfii comandate și livrate, iar lipsa documentelor însoțitoare va fi semnalată în scris vânzătorului în maxim 24 ore de la livrare. Sesizările făcute cu depășirea acestui termen nu vor fi luate în considerare.

 

Reclamația depusă de cumpărător va fi analizată și va primi un răspuns în termen de 5 zile lucrătoare de la data recepției produselor reclamate la sediul vânzătorului, însoțite de toate documentele enumerate mai sus.

În cazul în care reclamația a fost justificată, vânzătorul se obligă la înlocuirea produsului în termen de 10 zile calculate de la data trimiterii răspunsului de vânzător.

 

Condiții de returnare a piesei în garanție:

·         piesa înlocuită să fie curată, fără urme de ulei;

·         să prezinte doar urme de uzură funcțională, respectiv fără urme de lovituri;

·         să nu lipsească subansamble din ea și să fie ambalată în ambalajul original cu codul furnizorului pe cutie.

 

Plata transportului pentru produsele trimise (tur-retur) in vederea soluționării garanției va fi împărțită astfel: de la client catre SC ADRIA SRL - plata va fi efectuată de către client; de la SC ADRIA SRL către client - plata va fi suportată de către Vânzător.

 

Vânzătorul este exonerat de răspundere privind garanția sau aceasta poate fi anulată în următoarele cazuri:

·         piesa nu a fost cumpărată de la SC ADRIA SRL.;

·         piesa nu a fost montată într-un atelier de specialitate autorizat de RAR sau de un service autorizat al mărcii0;

·         piesa s-a defectat datorită unui montaj incorect sau datorită montării împreună cu piese conexe uzate, defecte sau modificate;

·         piesa a fost greșit aleasă sau a fost utilizată pentru alt scop decât cel indicat în catalogul producătorului;

·         piesa nu a fost identificată corect datorită prezentării de către cumpărător a unor date eronate sau nu a fost comparată la montaj cu piesa de înlocuit;

·         piesa s-a uzat sau deteriorat datorită suprasolicitării, întreținerii incorecte sau insuficiente a autovehiculului, neefectuarea reviziilor periodice conform recomandărilor producătorului autoturismului, atelierul de specialitate care a efectuat montajul nu a stabilit verificările și reglajele ulterioare conform tehnologiei de montaj sau impuse de producător;

·         autoturismul a fost folosit în alte scopuri decât cel prevăzut de constructor sau a fost exploatat în condiții necorespunzătoare (raliuri, competiții sportive, taximetrie etc.);

·         autoturismul a fost accidentat sau a suferit avarii produse de factori externi, atmosferici sau de altă natură (șocuri termice, electrice, mecanice);

·         piesele prezintă urme de lovituri, zgârieturi, îndoituri, rupturi, deformări;

·         piesele prezintă o uzură normală.

 

Condițiile de garanție sunt parte integrantă a documentelor de vânzare - cumpărare prin semnarea facturii fiscale sau plasarea unei comenzi online, beneficiarul declarând că a luat la cunoștiință prevederile acestor documente.

În cazuri speciale când părțile nu ajung la un consens cu privire la reclamația de garanție, părțile vor trimite piesele pentru analiza la un specialist în domeniu. Rezultatele analizei vor fi considerate obligatorii atât pentru vânzator cât și pentru cumpărător. Cheltuielile ocazionale de efectuare a analizei vor fi suportate de partea în culpă.